Türk Eğitim Gazetesi
19.04.2024
Haber Detayı

Türk gençler Belçika'da küresel tarım sorunlarına çözüm arayacak!


Türkiye’yi Gençlik Tarım Zirvesi’nde temsil edecek 3 genç küresel tarım sorunlarına çözüm arayacak

9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleşecek Gençlik Tarım Zirvesi’nde (Youth Ag-Summit) Türkiye’yi temsil edecek gençler Özge Özışıklıoğlu, Ayşenur Uzun ve Uğurcan Esen olarak belirlendi. Zirve süresince genç liderler, küresel tarım sorunlarına yönelik çözümler geliştirmeye odaklanacak.

İstanbul, Mayıs 5, 2017 – Bayer, dünyanın önde gelen tarım organizasyonlarından Groene Kring ve Fédération des Jeunes Agriculteurs (Genç Çiftçiler Federasyonu) işbirliği ile düzenlediği Gençlik Tarım Zirvesi’ne katılmaya hak kazanan 100 genç lideri 9 -13 Ekim 2017 tarihleri arasında zirvede yer almak üzere Brüksel’e davet ediyor . Davetli olan 100 genç lider arasında Türkiye’den Özge Özışıklıoğlu, Ayşenur Uzun ve Uğurcan Esen de yer alıyor.
Zirvenin bu yılki teması ise; “Gezegeni Beslemek” olacak. Dünyada artan açlığın sona erdirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilir tarımın teşviki için Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilirlik Hedefleri ele alınacak.

49 ülkeden 18-25 yaşları arasındaki genç liderler, gıda sıkıntısı yaşamayan bir dünya vizyonu ve sürdürülebilir tarıma yönelik paylaştıkları büyük bir tutku ile tarımsal çözümlere odaklanacak. Zirveye katılacak gençler, küresel gıda güvenliği sorunlarına yenilikçi, sürdürülebilir ve uygulanabilir çözümler üretmek için birlikte çalışacak, çeşitli deneyimleri paylaşacak. Temsilci gençler zirvede beş gün boyunca, grup projelerinde rol alacak, tarım sektörü turlarına katılacak ve uzman konuşmacılardan sektöre dair güncel gelişmeler hakkında bilgi edinecek.100 genç lider zirve süresince dünyadaki tarımsal ilerlemeyi yönlendiren ve kendi ülkelerinde de uygulanabilecek yeni ve somut fikirler üretmeye odaklanacak.

Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Ürünleri Bölümü Başkanı Liam Condon: “Tarım sektörü, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine güçlü bir şekilde katkıda bulunabilir; ancak bu yeni neslin de aktif katılımını gerektiriyor. Gençlik Tarım Zirvesi, genç liderlere tarım sektörüne yönelik fikirlerini geliştirmeleri, en iyi uygulamaları paylaşmaları ve gezegeni beslerken modern tarımın rolünü keşfetmeleri için büyük bir fırsat sunuyor” dedi.

Türkiye’yi temsil edecek 3 genç lider Gençlik Tarım Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerinde, gelecek 50 yıl içinde gezegeni bekleyen kıtlığa karşı önlem alma çalışmalarında Bayer’in gençlerin düşüncelerine yer vermesinin önemine dikkat çekti.

Genç liderler, başvuran 95 ülke arasından seçildi

Zirvede yer alacak gençler gıda güvenliği konulu 1500 kelimelik makaleleri ile başvurdular. 95 ülkeden toplam 1187 makale ile yapılan başvurular tarım sektörünün önde gelen uzmanları tarafından değerlendirildi.

Groene Kring Ulusal Başkanı Giel Boey: “Zirveye katılım için başvuran gençler, makale hazırlama sürecinde oldukça fazla çaba gösterdi. Tüm başvuruları sürdürülebilir gıda güvenliği ve tarım konusundaki görüşlerine dayanarak inceledik. Başvuran makaleleri değerlendirmek bizler için de değerli bir deneyim oldu. Gençlerin katkıları, Ekim ayında Gençlik Tarım Zirvesi’nde yer alacak tartışma konuları için temel oluşturacak “diye belirtti.  

Küresel gıda güvenliği sorunlarına gençler çözüm arayacak

Bu yıl zirvede yer almaya hak kazanan başvurular, BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi konusundaki deneyimlerini ve artan dünya nüfusunu beslemeye yardımcı olan gençlerin rolünü ele alıyor. Eğitim ve en iyi uygulamalara yönelik farkındalığın artırılması, sektör içindeki cinsiyet eşitliğinin artırılması, tüketim kalıplarının değiştirilmesi ve iklim değişikliğinin tarımsal verimlilik üzerindeki etkisinin hafifletilmesi makalelerde öne sürülen fikirler arasında yer alıyor.


Genç Çiftçiler Federasyonu Genel Sekreteri Guillaume Van Binst fikirleri ve düşünceleri tutku dolu olan genç zihinlerle bir arada olmanın bir zevk olacağını belirterek, "Belçikalı gençlik tarımı organizasyonu olarak, genç liderleri yerel çiftçilik zorluklarına davet ediyoruz. Gençlerin belirli zorluklara yönelik küresel ve yerel bakış açılarını duymak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Genç liderler ile temsil edilecek ülkeler ise şöyle; Arjantin, Avustralya, Bangladeş, Belçika, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Danimarka, Ekvador, El Salvador, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Guatemala, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kenya, Litvanya, Malezya, Nepal, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Paraguay, Filipinler, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, Tanzanya, Tayland, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Birleşik Krallık, ABD, Vietnam ve Zimbabwe.

Temsilci gençlerle tanışma ve zirve hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.youthagsummit.com adresini ziyaret edebilir, @YouthAgSummit veya https://www.facebook.com/YouthAgSummit/ adresi üzerinden en son haberleri takip edebilirsiniz.

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2016 yılı itibarıyla 115.200 çalışana ve 46,8 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,7 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz. 

Gençlik Tarım Zirvesi (Youth Ag-Summit) Hakkında:

Gençlik Tarım Zirvesi, tarım ve ilgili disiplinlerde yeni nesil genç liderlere ilham vermek ve gençleri bir araya getirmek amacıyla iki yılda bir düzenlenen küresel konferanstır. 2017'de, 18-25 yaşları arasında 100 genç lider, dünyanın en zor sorularından birinde açık bir diyalog yaratmak için Belçika, Brüksel'de bir araya gelecek: Gezegeni nasıl besleyeceğiz? Kanada ve Avustralya'da düzenlenen önceki zirveleri takiben, bu yılki zirve, ilk kez bir Avrupa şehrinde gerçekleştirilecek. Genlik Tarım Zirvesi, tarım ve gıda kaynaklarıyla ilgili küresel farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Bayer Tarım Eğitimi” programının bir parçasıdır. Program hakkında daha fazla bilgi için: www.ag-education.bayer.com, https://www.facebook.com/BayerAgEdu/, or on Twitter @BayerAgEdu.

Groene Kring Hakkında:

Groene Kring (GK), Belçika Flanders'teki genç çiftçiler için kurulan ve yaklaşık 3,500 üyesi bulunan bir dernektir. GK genç çiftçileri düzenli aktiviteler ve etkinliklerle bir araya getirir, girişimcilik eğitimi düzenler ve genç çiftçilere yönelik faydaları bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde korur. Daha fazla bilgi için, www.groenekring.be

Fédération des Jeunes Agriculteurs (Genç Çiftçiler Federasyonu) Hakkında:

La Fédération des Jeunes Agricultururs (FJA), Belçika'nın Wallonia kentinde yaşayan ve çalışan genç çiftçileri temsil eder. FJA, 2,800 üyesini temsil ederek, bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde genç çiftçileri savunur. Tarım sektöründe resmi bir eğitim sağlayıcı olarak eğitim kursları düzenler.



21. Yüzyıl Bilgisini Üreten Üniversite

İstinye Üniversitesi, bünyesinde "Liv Ho...

13.02.2018

EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Günleri bahar etkinlikleri 15 Mart’tabaşlıyor

Üniversite Tercih Günleri Bahar Dönemi e...

13.02.2018

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde “Bilim, sanat ve tasarım üçlüsü bir arada!”

Doç. Dr. Tolga Yazıcı başkanlığında2009 ...

13.02.2018

Klinik Psikoloji’de tezsiz yüksek lisans olanağı Usta-çırak modeli içinde yüksek lisans imkânı sunuluyor

Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yü...

13.02.2018

Çocuğunuzu sömestr tatilinde siber tehlikelerden koruyun

Sömestr tatili geldi, öğrenciler için 2 ...

23.01.2018

EĞİTİMDE FELSEFENİN GÖR DEDİĞİ ERGENLİK VE “ARADA OLMA”

Daha önceki yazılarımda da üzerinde durm...

23.01.2018

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde “Bilim, sanat ve tasarım üçlüsü bir arada!”

Doç. Dr. Tolga Yazıcı başkanlığında2009 ...

23.01.2018

Değişen Dünya ve Eğitim: Hangi Üniversite?

2017 yılını geride bırakıp ülkemiz için,...

23.01.2018

Kütahya Belediyesinden Bir İlk: Açık Üniversite

Kütahya Belediyesi bir ilke imza atarak,...

23.01.2018

Bakan Yılmaz, vefat eden Münir Özkul´un ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hayatı...

9.01.2018

Lise öğrencilerinin yüzde 42´sinin tercihi mesleki eğitim

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik...

9.01.2018

İstinye Üniversitesi’nde, “beyin-bilgisayar arayüzü” alanının geleceği konuşuldu…

İstinye Üniversitesi tarafından düzenlen...

20.11.2017

Geleceğe Yön Veren Üniversite; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Tür...

20.11.2017

Yükseköğretimde Pazarlama İletişimi

“Pazarlama” ve “Eğitim” kavramlarını bir...

20.11.2017

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelKAM) Türkiye’nin İlk ve Tek Online Kariyer Portalı ile Faaliyetlerini Genişletmeyi Hedefliyor

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planl...

20.11.2017

Piri Reis Üniversitesi’ne “HUKUK FAKÜLTESİ” Geliyor

Piri Reis Üniversitesine Hukuk Fakültesi...

19.11.2017

İş Dünyası Çin’den Vize Kolaylığı İstedi

Okan Üniversitesi’nin düzenlediği Türkiy...

19.11.2017

Gencin Özgürleşmesi ve Aileler

"Bilmek" ve “harekete geçmek”,...

19.11.2017

Dijital Dönüşüm Sürecinde Bizi Neler Bekliyor?

Son yıllarda iletişim, ulaşım, sağlık ve...

19.11.2017

Yeni Nesle Ne Kadar Hazırız ?

Türkiye İstatistik Kurumununun raporları...

19.11.2017

Teog Yeni Sistem Açıklandı !

TEOG yerine gelen yeni lise yerleştirme ...

5.11.2017

Gaziantep Üniversite Tercih Günleri 02-03 Kasım’da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde olacak

EKET Fuarcılık, 02-03 Kasım 2017 tarihle...

3.11.2017

4. Malatya Üniversite Tercih Günleri 26-27 Ekim’de

EKET Fuarcılık tarafından gerçekleştiril...

3.11.2017

ÖSYM Başkanından (YKS) için 23-24 Haziran açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer Yükse...

19.10.2017

Yükseköğretim giriş sınavının yeni adı “YKS” (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M...

13.10.2017

“Paniğe gerek yok, çalışmaya devam

Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü...

13.10.2017

TEOG’a 3 alternatif sistem

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG...

11.10.2017

Üniversiteye girişte sadeleştirilmiş sistem geliyor

Ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklan...

11.10.2017

Eğitimde Felsefenin gör dediği Okul-Üniversite yalnızca müfredat mı?

Eğitim ister kişilerarası ilişkide, iste...

11.10.2017

ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZLERİ

Uluslararası ve ülkemiz genelinde yapıla...

11.10.2017

EKET Fuarcılık yeni Eğitim ve Öğretim dönemine hazır

Geçtiğimiz yıl 2016-2017 Eğitimi ve öğre...

11.10.2017

Topluluk Karşısında Aşağılanması, Çocuğun Akıl ve Beden Sağlığını Etkiliyor

10 yaşındaki bir öğrencinin okula ait bi...

2.10.2017

 

 

 

   Web Tasarım Poyraz Medya

Son 3 Sayı